Configurator

Sneller monteren met secret nailing

Profielen met blinde vernageling. We noemen het ‘secret nailing’ waarbij je geen nagels in het zicht hebt en het geheel er nóg strakker uitziet. Een groot pluspunt is de enorme tijdsbesparing doordat er geen tijd nodig is voor het aanbrengen van dilatatie en het in lijn zetten van nagels.  

In de regel worden gecoate houten gevelprofielen met een nagel in de zichtzijde bevestigd. De nagel gaat door de coating en de nagelkop blijft zichtbaar. Hierbij moet nauwkeurig worden gewerkt om beschadigingen van het oppervlak en coating te voorkomen. Het juist bevestigen van de delen kan soms arbeidsintensief zijn. 

Blind bevestigen

Met Secret Nailing worden de nieten met een tacker schuin in een daarvoor bestemde sleuf in de tong van het gevelprofiel geschoten. Doordat het volgende gevelprofiel over de tong schuift, is de vernageling niet meer zichtbaar. Bovendien wordt de topcoat niet beschadigd omdat je de nagels niet in de zichtzijde bevestigd. Hierdoor wordt een strak eindresultaat verkregen. In alle secret nailing profielen van InterFaca zit een ‘Safe zone’. Deze verhoging in de groef zorgt ervoor dat je de delen strak tegen elkaar aan kan zetten en dat er automatisch een dilatatie wordt gehouden. 

Werkwijze

Om de blinde vernageling te kunnen toepassen is regelwerk nodig van minimaal 28 x 68 mm. De maximale afstand tussen de regels (h.o.h.) is 40 cm. Gebruik per bevestigingspunt twee stuks 11 x 50 mm RVS-nieten.
Voor de bevestiging moet je de tacker mond op de tong in de daarvoor bestemde sleuf plaatsen, onder een hoek van 65 graden. Gebruik het speciale tacker opzetstuk voor de juiste hoek en positionering van de niet. Schiet dan twee nieten door de tong op 40 mm afstand van elkaar. 

Tip: de nagel mag niet in/door het houtoppervlak worden geschoten. De nietbrug moet gelijk aan het oppervlak liggen. Doe daarom altijd eerst een paar testen om de juiste instelling (slagkracht) van de tacker te bepalen. Dan weet je zeker dat je een fraai eindresultaat hebt!